Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glasstårta med chokladhack

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Lättgjord tårta med en frasig digestivekexbotten som fylls med en krämig glassfyllning med hackad choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Smält smöret och rör ihop det med smulade digestivekex. Tryck ut smuldegen i en form, 23-24 cm i diameter med löstagbar kant.
  2. Fyllning: Vispa äggulor och florsocker till en fluffig smet. Vispa grädden i en annan skål och blanda ner den och vaniljsockret i äggsmeten. Vänd försiktigt ner den hackade chokladen i smeten.
  3. Bred ut fyllningen på smulbottnen. Låt tårtan stå i frysen i ett par timmar. Ta fram tårtan ca 15 minuter innan servering. Strö över hackad choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.