Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glömda Maränger

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Supergod och ganska enkel efterrätt. Tar dock lite tid och kräver därför lite planering. Servera med färsk frukt och bär samt vispgrädde. Hallon, persikor och kiwi är mina favoriter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitorna och tillsätt socker lite i taget under vispning. Vispa till hårt skum till man kan vända bunken upp och ned.
  2. Smöra och mjöla en form med löstagbar kant.
  3. Häll smeten i formen så att det blir lite lägre i mitten.
  4. Sätt in i ugnen och stäng av värmen på en gång. Låt stå i ugnen i minst 5 timmar, går bra över natten men öppna inte ugen under tiden. Då sjunker marängen ihop!
  5. Somrig efterrätt som passar alla!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.