Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri Kladdkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Den bästa

Ingredienser

Instruktioner

  1. sätt på ugnen på 225 grader
  2. knäcker äggen och häler i dem i en bunke, pilla bort skalen som kan hamnat i.
  3. Ta sedan sockret och rör ihop de med äggen tills det blir en smet.
  4. skär upp 100 gram smör i en skål och smält det sedan i en mickro på ca 1 minut.
  5. medans smöret smälter kan du hälla i 3 dl mjöl i bunken med socker och ägg
  6. tillsätt sedan kakao och smöret och rör sedan om med en visp tills det blir en fin smet utan klumpar.
  7. ta en ungssäker form och smöra in botten och kanterna med smör i ett tunt lager.
  8. häll sedan i ca en halv dl mjöl och rör runt på formen tills botten och kanterna är täckta av mjöl
  9. mjölet som blev över kan du hälla ut.
  10. sedan häller du i smeten i formen och ställer in den i ugnen i ca 13 minuter

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Happypuppy 24 september 2009

    Bara en fråga, hur kan denna kaka vara glutenfri om det är mjöl i formen? Jag kan rekommendera kokos istället, blir väldigt gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.