Små potatisknyten som serveras med italiensk skinka och grönsaker i en ljuvlig tomatsås. Rätten toppas med lite finriven parmesanost.
Instruktioner
- Skär skinkan i små bitar. Skala och finhacka löken. Skär morötterna och bladsellerin i små bitar.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna, tillsätt skinkan och stek den i ca 4-5 minuter. Lägg i lök, morötter, selleri och lagerblad i pannan och låt allt fräsa långsamt ytterligare 2 minuter.
- Blanda sedan ner tomater och buljong och låt såsen puttra under lock i 15 minuter, smaka av med salt och peppar.
Koka sedan färdigt i 5 minuter. Ta upp lagerbladet och kasta det.
- Under tiden som såsen kokar. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull med lock. Lägg ner gnocchin i vattnet, ca 3 minuter innan såsen är klar. Koka den enligt anvisning på paketet.
Låt gnocchin rinna av och häll tillbaka den i kastrullen.
- Tillsätt tomatsåsen och ½ dl persilja, blanda väl.
- Servera gnocchin med lite överströdd persilja och strö över lite finriven parmesanost.
Publicerat den
12 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar