Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gnocchi med lufttorkad skinka och grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Små potatisknyten som serveras med italiensk skinka och grönsaker i en ljuvlig tomatsås. Rätten toppas med lite finriven parmesanost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär skinkan i små bitar. Skala och finhacka löken. Skär morötterna och bladsellerin i små bitar.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna, tillsätt skinkan och stek den i ca 4-5 minuter. Lägg i lök, morötter, selleri och lagerblad i pannan och låt allt fräsa långsamt ytterligare 2 minuter.
  3. Blanda sedan ner tomater och buljong och låt såsen puttra under lock i 15 minuter, smaka av med salt och peppar. Koka sedan färdigt i 5 minuter. Ta upp lagerbladet och kasta det.
  4. Under tiden som såsen kokar. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull med lock. Lägg ner gnocchin i vattnet, ca 3 minuter innan såsen är klar. Koka den enligt anvisning på paketet. Låt gnocchin rinna av och häll tillbaka den i kastrullen.
  5. Tillsätt tomatsåsen och ½ dl persilja, blanda väl.
  6. Servera gnocchin med lite överströdd persilja och strö över lite finriven parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.