Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gnocchi (pasta) i terracottaform med kött, mozzarella och ägg.

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Italiensk mat är gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjölet på en arbetsyta och gör en grop i mitten. Kläck ner ägget i gropen och tillsätt vatten, lite i taget. Arbeta samman till en smidig deg. Tillsätt eventuellt mer mjöl om degen känns klibbig. Låt degen vila i kylskåp, ca 20 minuter.
  2. Gör under tiden köttfärssåsen: Värm olivolja i en stor stekpanna, lägg i vitlöksklyftorna och låt dem fräsa i några minuter utan att de tar färg. Lägg i köttfärs och bryn den. Tillsätt de passerade tomaterna, basilika, salt och peppar. Låt koka i 30 minuter. Späd med lite vatten om det behövs. Ta upp vitlöken som kastas.
  3. Koka äggen och låt dem kallna. Skär äggen och mozzarellan i små bitar. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Dela degen i bitar och rulla ut dessa till tunna längder. Skär längderna i små bitar, ca 1 cm, rulla dem på arbetsytan till små ovala rundlar. Sätt pekfingret på bitarna, tryck till lite och rulla dem till små pastagnocchis. Koka gnocchin i lättsaltat vatten i 2-3 minuter, låt rinna av och häll över dem i en skål. Blanda ner lite av tomatsåsen, hälften av äggen, mozzarellan och pecorinon i skålen.
  5. Häll lite köttfärssås i botten på de ugnseldfasta portionsformarna och lägg i ett lager av gnocchiblandningen. Häll över lite köttfärssås och fortsätt att varva ingredienserna. Avsluta med köttfärssås och med pecorino strödd överst. Sätt in formarna i ugnen i 30 minuter.
  6. Servera rätten i portionsformarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.