En väldigt god soppa med lite annorlunda tillbehör, receptet kommer från tvprogrammet Köket i TV4
Instruktioner
- Skär blomkålen i bitar men spara ca 2 dl små buketter till garnering. Skala och hacka löken.
Fräs den och blomkålen i smöret i en gryta. Tillsätt buljongtärning, vatten och salt. Låt det koka i ca 15 minuter. Mixa blomkålen med lite av kokspadet till en slät puré. Häll tillbaka det i grytan. Späd med buljongen och tillsätt grädden.
Smaksätt med cayennepeppar, vinäger och salt.
- Rosta brödet. Skär det och köttet i tärningar. Blanda det med persiljan.
Råstek blomkålsbuketterna i oljan i någon minut så de blir krispiga. Blanda ner krutongblandningen som serveras bredvid soppan.
Publicerat den
6 december 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt god och lätt att göra