Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste revbensspjällen

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Från programmet Leilas jul. (Hon e ju grym ju)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fyll en kastrull med vatten och lägg i klyftad lök, vitlök och skivade morötter. Salta vattnet väl, annars smakar inte spjällen något. Koka spjällen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills de nästan börjar falla av benen och blivit möra. Tag upp dem och låt dem rinna av lite på ett galler innan de penslas med glaze.
  2. Glasering: Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop en glaze med ketchup, soja, råsocker, sesamolja och honung. Riv ner ingefära och vitlök i glazen. Pensla glazen på revbenspjällen och kör dem i ugnen i cirka 30-40 minuter tills de fått färg. Pensla 1 gång till efter cirka 15 minuter. Servera dem gärna direkt, då är de som saftigast.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Jennifer811 22 december 2010

    Hur lång tid tar det ungefär att koka revbenen?

  • Lomske 22 december 2010

    Tills köttet nästan lossnar från benen.1,5-2 tim har jag för mig:)

  • danc 6 juli 2011

    Detta har blivit barnens favorit! När de fyller år får de välja vilken maträtt de vill ha, så jag brukar få stå ute och grilla i januari då sonen fyller! -17 grader var det sist, men det är det värt!!

  • e.sandow@spray.se 19 november 2012

    Kan man förbereda spjällen och frysa in dem inför jul? T ex koka dem, pensla på glazen och frysa in dem och sedan glasera dem i ugn efter upptining?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.