Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gott picknickbröd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Degen smaksätts med tomater, örter och penslas med olivolja. De blir saftiga och goda och får en frasig och fin yta. Kalljäs degen på kvällen innan så är det bara att baka ut bröden på morgonen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen med vattnet först. Blanda därefter ner mjöl och salt. Blanda ordentligt till en lös deg. Tillsätt tomater och örter och arbeta in i degen. Täck med plastfolie och ställ i rumstemperatur över natten i ca 8-10 timmar.
  2. Sätt ugnen på 275 grader.
  3. Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Vik degen ett par gånger till en avlång rulle. Jäs degen på bakbordet ca 30 minuter.
  4. Dela degen i fyra portionsbitar och forma avlånga bröd. Lägg på bakplåtspapper och pensla med olivolja. Strö flingsalt på toppen.
  5. Ställ in bröden mitt i ugnen. spruta över vatten och sänk genast värmen till 225 grader. Grädda i ca 15-20 minuter tills bröden fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.