Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grädde- och romtryffel

 
Skriv ut

Kan man få nog av choklad och tryffel? Eftersom den innehåller färsk grädde kan den bara sparas ett par dagar i kylskåpet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg chokladen i en liten kastrull tillsammans med grädden. Värm försiktigt och rör om hela tiden tills chokladen har smält och blandningen är tjock.
  2. Rör ner äggulorna, en i taget, över mycket svag värme, och var noga med att blandningen inte kokar för då skär den sig. Ta bort från värmen och vispa i rommen.
  3. Låt svalna något och ställ sedan i kylskåpet i ungefär 2 timmar eller tills blandningen är riktigt tjock.
  4. Ta upp smeten med en tesked och forma sedan små bollar med händerna. Rulla bollarna i kakaopulver och lägg upp dem för servering

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.