Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddig färskostpudding - Paskha

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ett recept enpassat till svenska råvaror. Ryska påskbordets stora dessert heter Paskha, som betyder Påsk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop kesella med strösocker och vaniljsocker.
  2. Låt gelatinet svälla och smälta enligt anvisning på förpackningen. Vispa ner gelatinet i en tunn stråle i kesellasmeten. Sätt smeten i kylskåpet i 20 minuter.
  3. Vispa grädden till fast skum och vänd ner den i kesellasmeten.
  4. Skölj en form, eller rostfri bunke (diameter i botten ca 9 cm, upptill ca 15 cm, höjd ca 9 cm) med kallt vatten. Häll i smeten och ställ desserten i kylskåpet att stelna helt, minst 4 timmar.
  5. Paskhan kan göras 2-3 dagar före servering. Täck ytan med plastfolie och låt den stå i kylskåp fritt från starka matdofter.
  6. Doppa formen i hett vatten och stjälp upp paskhan på serveringsfat. Garnera.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • up1 1 april 2013

    Denna Paskha är god har gjort den några gånger!((Har samma recept sen tidigare och tänkte nu ska jag sätta in det. Men fann ditt!) Lätt att göra. Glad påsk! från Norrbotten

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.