Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddpudding med pinjenötter och varm chokladsås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Underbart gott! Italienarna är helt suveräna på desserter. Men detta kanske inte är så bra för figuren!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och socker poröst.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i lite kallt vatten.
  3. Häll äggblandningen i en kastrull, tillsätt mjölken och låt koka upp. Krama ur de mjuka gelatinbladen och tillsätt dem i krämen. Blanda väl så att inga klumpar bildas. Låt krämen kokat upp igen, ta av den från spisen och tillsätt pinjenötterna (spara några till dekoration). Låt krämen svalna något och ställ den sedan i kylen.
  4. Vispa grädden. När krämen kallnat och börjat tjockna, blandar man försiktigt i grädden. Häll gräddblandningen i en en form (t.ex. en liten avlång sockerkaksform). Ställ formen i kylen i minst 3 timmar, tills puddingen stelnat.
  5. Precis innan puddingen ska serveras smälter man blockchokladen i en mikrovågsugn eller a bagno maria (lägg chokladen i en liten gryta, ställ den lilla grytan i en större gryta med vatten i och värm tills chokladen smälter). Häll lite smält choklad på serveringsfaten, bred ut och lägg en skiva (ca 2 cm tjock) pudding ovanpå, strö över några pinjenötter och servera.
  6. Obs! Puddingen lossnar lättare om man doppar formen i varmt vatten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.