Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grape under marängtäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den lite syrliga grapefrukten gör sig jätte bra tillsammans med riktigt söt maräng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Halvera grapefrukten. Skär loss klyftorna längs insidan av skalet så att det blir lättare att äta.
  3. Vispa äggvitor till ett hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ytterligare en stund tills marängen är fast och fluffig.
  4. Fördela marängsmeten på grapefrukt halvorna.
  5. Strö över mandelspån.
  6. Gratinera grapefrukten mitt i ugnen tills marängen har fått färg, ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.