Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett recept jag fick av min bästa kompis för många år sedan. Går bra att förbereda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och skär filén i skivor. Stek dom gyllenbruna, salta och peppra. Efterstek på svag värme (5-6 min).
  2. Ansa svampen och skär den i fjärdedelar, skala och finhacka löken.Fräs löken mjuk och glansig, tillsätt svampen och bryn den.
  3. Lägg svamp-lökröran i botten på en form. droppa över portvin.Fördela köttskivorna över. Lägg en halv tomat på varje skiva.Skär sedan osten i tärningar och lägg en tärning på varje tomathalva.
  4. Ställ formen i kylen tills det är dags för middag. Gratinera mitt i ugnen i 225 grader ca 15 minuter. Servera med potatisgratäng, exempelvis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.