Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad tomatsoppa med surdegstoast

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gratinerad löksoppa är en fransk bistroklassiker. Så varför inte även gratinera tomatsoppan?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala vitlöksklyftorna och dela dem på längden. Hetta upp olivoljan i en kastrull och låt vitlöken fräsa i några minuter. Pudra på paprikapulver och häll sedan på tomaterna, tomatpurén och buljongen. Låt småkoka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Knäck ner äggen i soppan och låt sjuda ytterligare i ca 10 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Skeda över soppan i soppskålar som tål värme. Se till att det kommer ett ägg i varje soppskål. Lägg de rostade brödskivorna ovanpå och strö över den rivna osten. Gratinera i ugnen tills osten smälter.
  4. Strö hackad persilja över och servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.