Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerade äpplen

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Så smarrigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skölja och skala äpplena. Dela äpplena mitt itu och tag bort kärnhuset. Tag hälften av äpplena och dela i klyftor. Koka sedan äppelhalvorna i sockerlag (som består av 3 dl socker och 1 dl vatten) och en 1/2 vaniljstång, tills äpplena är mjuka.
  2. Låt äpplena rinna av. Koka resten av äppelklyftorna i ytterst lite vatten och socker samt resterande vaniljstång. Koka tills det blir ett fast äppelmos av det hela. Låt moset svalna. Tag nu upp vaniljstången och rör ner gräddfilen.
  3. Smörj en ugnsfast form med smör eller margarin. Lägg äppelmoset i formen och lägg de andra väl avrunna äppelhalvorna över med den runda sidan uppåt. Krossa mandelkakorna över äppelhalvorna och klicka ev på lite smör.
  4. Grädda i 225 graders ugn i ca 15-20 minuter eller tills ytan är gyllenbrun och knaprig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.