Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerade Musslor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Underbart recept från Norrmejeriers Guldkorn nr 45

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta och skrapa musslorna under rinnande kallt vatten. Släng musslorna som är öppna. Fräs vitlöken i lite smör så att den mjuknar men inte tar färg.
  2. Häll i musslorna och slå över vinet. Låt koka ett par minuter under lock på högsta värme tills musslorna öppnar sig. Låt svalna.
  3. Sätt ugnen på 250 grader grill. Ta bort skallocket och lägg muslorna i ett ugnsfast fat på lite grovsalt. Skeda över créme fraiche och strö på ströbröd och ost.
  4. Gratinera i ugn tills de fått fin färg.
  5. Servera musslorna genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.