Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerat höns- eller kycklingkött med selleri och svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett bra sätt att ta till vara rester av kokt höns- eller kycklingkött är att göra de här läckra portionsgratängerna. Passar bra som förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bena ur höns- eller kycklingköttet och skär det i små bitar. Skala och skär sellerin i små bitar. Koka dem mjuka i lätt saltat vatten. Låt svampen rinna av (spara gärna spadet och späd sedan ostsåsen med detta). Skär svampen i skivor.
  2. Såsen: Fräs matfett och mjöl i en tjockbottnad kastrull. Späd med vätskan och låt såsen koka 3-5 minuter. Smaka av med lite salt och peppar. Ta kastrullen från värmen och rör ner den rivna osten. Smörj 4 portionsformar med matfettet. Fördela kött, selleri och svamp i dem. Häll på ostsåsen och strö över riven ost.
  3. Gratinera i ugn vid 250 grader i 10-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.