Ett bra sätt att ta till vara rester av kokt höns- eller kycklingkött är att göra de här läckra portionsgratängerna. Passar bra som förrätt.
Instruktioner
- Bena ur höns- eller kycklingköttet och skär det i små bitar.
Skala och skär sellerin i små bitar. Koka dem mjuka i lätt saltat vatten.
Låt svampen rinna av (spara gärna spadet och späd sedan ostsåsen med detta). Skär svampen i skivor.
- Såsen: Fräs matfett och mjöl i en tjockbottnad kastrull. Späd med vätskan och låt såsen koka 3-5 minuter. Smaka av med lite salt och peppar. Ta kastrullen från värmen och rör ner den rivna osten.
Smörj 4 portionsformar med matfettet. Fördela kött, selleri och svamp i dem. Häll på ostsåsen och strö över riven ost.
- Gratinera i ugn vid 250 grader i 10-15 minuter.
Publicerat den
16 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar