Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gravad lax med räkröra

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En underbar rätt på buffébordet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dagen före festen: 2 hårdkokta ägg som skalas och hackas. Blanda majonnäs, crème fraiche, kummin, rivet skal av ½ citron, 2 msk hackad dill och salt. Rör ner äggen. Låt stå kallt till serveringen. Skala räkorna och skär dem ev i bitar. Förvara i kylen.
  2. 2-3 timmar före servering: Skär laxen i ½ cm tjocka skivor och lägg på fat. Blanda ner räkorna i röran. Klicka räkröran på laxen och garnera med dillvippor.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • cappiz 24 april 2013

    Utan socker blir detta snarare rimmad lax och inte gravad.

  • cappiz 24 april 2013

    Trodde detta var egen gravad lax. Mitt fel. Och nu kan jag inte ta bort min kommentar :(

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.