Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gravad lax med stuvade palsternackor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Snabblagat och jättegott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala palsternackorna och skär i tunna stavar. Koka dom knappt mjuka i lättsaltat vatten, ca 8 minuter. (Spar 2 dl av spadet till stuvningen)
  2. Fräs margarin och mjöl i en kastrull och vispa ner palsternackspad och mjölk och koka ca 3 min till en stuvning. Smaka av stuvningen med salt och peppar och lägg i palsternacksbitarna.
  3. Lägg upp stuvningen på tallrikar, toppa med laxen som värms av stuvningen. Garnera ev med rivet citronskal och persilja. Servera med en sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.