Den här mäktiga smörgåsen med surdegsbröd är som en hel måltid. Du serverar den med härlig gravad lax och ägg samt tomater fyllda med crème fraiche och senap.
Instruktioner
- Känn efter med fingertopparna att alla laxben är borta, dra annars ut dem med en plattång. Koka, skala och skiva äggen.
- Bred brödskivorna med matfett, klicka på lite pepparrot och bred ut den. Fördela äggskivorna på pepparroten och lägg smörgåsarna på tallrikar. Skär laxen på snedden i 8 skivor, snurra ihop dem till "laxrosor" och lägg dem ovanpå äggen.
- Dela tomaterna mitt itu och gröp ur dem med en tesked. Rör samman crème fraiche och senap och fyll tomaterna med såsen.
- Ställ tomaterna på tallrikarna och garnera med salladsblad, gurkskivor och dillkvistar. Lägg ev några stekta laxskinnsrullader på tallrikarna.
Publicerat den
11 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar