Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk fylld köttfärslimpa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Spenat och fetaost är gott att fylla köttfärslimpan med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krama ur ovh fräs spenaten i smör. Pressa över vitlök och salta. Skär bort kanterna på brödet och smula det i en skål. Häll över mjölken. Blanda ihop och finfördela. Tillsätt köttfärs, ägg, pressad vitlök, salt, peppar och oregano. Plats ut köttfärsen till en lång sträng på smörpapper. Lägg spenaten och långa bitar av fetaosten i en rad i mitten. Rulla ihop till en limpa och lägg över på ett ugnssäkert fat. Stek i ugn till 70 grader innertemperatur, ca 45 minuter
  2. Tzatziki: Skär gurka i små bitar och blanda med gräddfil, pressad vitlök och kryddor
  3. Servera köttfärslimpan med tzatziki och ugnsstekta potatisar

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.