Den här grekiska hasselnötskakan är sötad med honung - en frestande godsak som hela familjen tycker om. Från kortserien Lev Bättre.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C. Klä botten av en springform, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper och smörj papperet och kanterna lätt med margarin.
- Vispa samman margarin och honung med elvisp till en fluffig smet. Vispa ned ett ägg åt gången och vispa väl mellan varje ägg. Vispa också ned yoghurten.
- Blanda mjöl, bakpulver och hasselnötter. Rör ned mjölblandningen i äggsmeten och blanda väl. Häll smeten i formen och grädda ca 25 minuter. Kakan är färdig när det går att sticka med en provsticka utan att stickan blir kladdig.
- Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna 15 minuter i formen. Stjälp upp den och låt svalna på galler. Sikta över florsocker och servera.
Publicerat den
26 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar