Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk honungs och hasselkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Den här grekiska hasselnötskakan är sötad med honung - en frestande godsak som hela familjen tycker om. Från kortserien Lev Bättre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C. Klä botten av en springform, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper och smörj papperet och kanterna lätt med margarin.
  2. Vispa samman margarin och honung med elvisp till en fluffig smet. Vispa ned ett ägg åt gången och vispa väl mellan varje ägg. Vispa också ned yoghurten.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och hasselnötter. Rör ned mjölblandningen i äggsmeten och blanda väl. Häll smeten i formen och grädda ca 25 minuter. Kakan är färdig när det går att sticka med en provsticka utan att stickan blir kladdig.
  4. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna 15 minuter i formen. Stjälp upp den och låt svalna på galler. Sikta över florsocker och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.