Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiska bifftomater

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färgfyllda tomater, tzatziki och bulgur med fetaost och oliver.... åh, vad gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär ett lock på tomaterna, gröp ur. Ställ tomaterna på en plåt med bakpapper. Rör samman ägg, ströbröd, pressad vitlök, chili, salt och peppar, låt svälla 5 min. Blanda ner färsen. Fyll tomaterna med färsröran, strö över parmensanost och gratinera i ugnen ca 15 min.
  3. Tzatziki: Dela gurkan och skrapa bort kärnorna. Riv eller hacka gurkan i små bitar. Blanda yoghurt, vitlök, citronskal, olja och gurka. Salta och peppra.
  4. Bulgursallad: Koka bulgur enl anv på förp. Skala och hacka löken. Skär fetaosten i kuper. Blanda bulgur med lök, fetaost, persilja och oliver.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.