En av sommarens bästa bjudrätter. En hel färsk laxsida läggs på grillgaller. Den blir utsökt god och saftig. Örtsåsen kan lagas i förväg och värmas. Servera med lättkokta sommarprimörer.
Instruktioner
- Såsen:
Vispa ut mjölet i lite kallt vatten i en kastrull.
Häll i resten av vattnet och lägg i buljongtärningen.
Koka upp under vispning.
Tillsätt vin, grädde och örtkryddor.
Låt såsen koka ca 5 min och sedan svalna.
Vispa ner äggulorna.
- Laxen:
Gnid laxsidan med olivolja och salt.
Lägg den med skinnsidan nedåt på grillgallret en bit från glöden, så att det inte blir för hett.
Beräkna 10-15 min, tills laxen är knappt färdig på ovansidan.
Flytta över laxen till en skärbräda och skär upp i portionsbitar.
Värm såsen försiktigt under ständig vispning. Den får inte koka, bara sjuda.
Publicerat den
4 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar