Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grevens grillade lax med örtsås

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En av sommarens bästa bjudrätter. En hel färsk laxsida läggs på grillgaller. Den blir utsökt god och saftig. Örtsåsen kan lagas i förväg och värmas. Servera med lättkokta sommarprimörer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Såsen: Vispa ut mjölet i lite kallt vatten i en kastrull. Häll i resten av vattnet och lägg i buljongtärningen. Koka upp under vispning. Tillsätt vin, grädde och örtkryddor. Låt såsen koka ca 5 min och sedan svalna. Vispa ner äggulorna.
  2. Laxen: Gnid laxsidan med olivolja och salt. Lägg den med skinnsidan nedåt på grillgallret en bit från glöden, så att det inte blir för hett. Beräkna 10-15 min, tills laxen är knappt färdig på ovansidan. Flytta över laxen till en skärbräda och skär upp i portionsbitar. Värm såsen försiktigt under ständig vispning. Den får inte koka, bara sjuda.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.