Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Griljerad lax med nejlikor och apelsinskal

 
  • Serverar: 7-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det här är en laxrätt jag ska prova i jul. Den kan vara ett alternativ till julskinkan på julafton eller en rätt att bjuda på till adventsmiddag med rostade rotsaker och en god sallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig.
  2. Salta och peppra laxen, lägg den med skinnsidan ner i en ugnssäker form. Blanda senap, rivet apelsinskal och äggula och bred över laxen. Blanda senapspulver, socker och ströbröd och strö över. Stick ner kryddnejlikor i ett fint mönster.
  3. Ugnsstek i övre delen av ugnen 15-20 min i varmluftsugn eller 25 min i vanlig ugn tills laxen är genomstekt och ytan fått lite färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.