Grillad biff och champinjoner som serveras med rotfruktspuré och grönsaker är en måltid som få kan motstå.
348 kcal/portion.
Instruktioner
- Blanda soja, sesamolja, socker, ingefära och vitlök i en liten skål.
- Lägg ryggbiffen och champinjonerna i en glas- eller porslinsform och skeda över marinaden. Vänd köttet och champinjonerna så att de täcks av marinaden. Täck formen med plastfolie. Kyl minst tre timmar.
- Hetta upp en grillpanna eller en kolgrillsbädd. Pensla grillpannan eller grillgallret med olja. Ta upp biffarna ur marinaden och lägg dem i pannan eller på grillen. Krydda med svartpeppar. Grilla 5 minuter, vänd köttet och grilla ytterligare 5 minuter.
- Lägg biffarna på ett fat, täck över med aluminiumfolie och låt vila 5 minuter. Grilla champinjonerna i pannan eller på grillen. Pensla dem under tiden med marinaden. Grilla 2 minuter på varje sida tills de mjuknat.
- Servera med en puré gjord på potatis och jordärtskockor, gröna bönor och/eller sallad.
Publicerat den
24 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar