Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad gravad lax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har ni inte provat det här så rekommenderar jag att ni gör det. Laxen blir härligt karamelliserad på grillen och smaken är helt underbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om laxen är färsk så måste den frysas innan den gravas. Har laxen varit fryst så gravar man den när den tinat.
  2. Grava: Dela laxen i två bitar. Blanda salt, socker och krossade vitpepparkorn och gnid in laxen i det. Lägg på dillkvistar. Lägg laxbitarna med köttsidan mot varandra (bred ände mot smal ände). Lägg i tättslutande plastpåse i kylen i 2-3 dygn. Vänd på påsen några gånger under tiden.
  3. Grilla: Det är enklast att grilla lax i ett grillgaller (har man inget går det bra ändå, men laxen har en tendens att kunna fastna på gallret).
  4. Tag laxen ur påsen och häll bort saltlagen. Dela laxbitarna mitt itu så du får fyra portionsbitar. Grilla laxen och låt den gärna få en välgrillad yta, det är bara gott.
  5. Servera med aioli eller annan god sås och en härlig färskpotatissallad. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.