Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad lax med granatäpple

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De vackra granatäppelkärnorna ger krispighet och syrlighet till den lena laxen. Rödkål och spenatsallad till blir ett fräscht tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla rödkålen jättetunt, lägg i durkslag. Koka upp en kastrull med vatten och doppa ner durkslaget med rödkålen i 1 minut. Låt rinna av, blanda med olivolja, flingsalt och peppar.
  2. Stek laxfiléerna i en grillpanna ca 4 minuter per sida. Salta och peppra. Skala kärnorna från granatäpplet eller använd frysta tinade kärnor, blanda med olivolja, balsamvinäger, flingsalt, peppar och babyspenat.
  3. Servera laxen med rödkål och spenatsalladen, och eventuellt med potatis eller gryn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.