Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad laxfilé med nudelsallad och wasabigräddfil

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Njut av den grillade laxen, wasabigräddfilen och de strödda cashewnötterna ovanpå laxen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka nudlarna i saltat vatten i ca 6 minuter. Sila dem sedan och kyl ned i isvatten.
  2. Skala, skiva och bryn rödlöken i 1 msk jungfruolja, tillsätt därefter 1 dl teryakimarinad och låt den koka in i löken.
  3. Hacka koriandern, dela chilin, ta ur kärnorna och skär chilin i små tärningar. Dela och skär avokadorna i kuber. Sila nudlarna och lägg dem på en kökshandduk. Blanda sedan nudlarna med avokadon, rödlöken, chilin, koriandern, sesamoljan, resten av jungfruoljan och ostronsåsen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Salta, peppra och grilla laxen på hög värme ca 2 minuter på varje sida. Behåll gärna lite kärna kvar på laxen så att den inte blir torr. Blanda gräddfilen med wasabi, citronsaft och salt.
  5. Fördela nudlarna på fyra tallrikar, sedan laxen, wasabigräddfilen och avsluta med att strö lite cashewnötter över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.