Njut av den grillade laxen, wasabigräddfilen och de strödda cashewnötterna ovanpå laxen.
Instruktioner
- Börja med att koka nudlarna i saltat vatten i ca 6 minuter. Sila dem sedan och kyl ned i isvatten.
- Skala, skiva och bryn rödlöken i 1 msk jungfruolja, tillsätt därefter 1 dl teryakimarinad och låt den koka in i löken.
- Hacka koriandern, dela chilin, ta ur kärnorna och skär chilin i små tärningar. Dela och skär avokadorna i kuber. Sila nudlarna och lägg dem på en kökshandduk. Blanda sedan nudlarna med avokadon, rödlöken, chilin, koriandern, sesamoljan, resten av jungfruoljan och ostronsåsen. Smaka av med salt och peppar.
- Salta, peppra och grilla laxen på hög värme ca 2 minuter på varje sida. Behåll gärna lite kärna kvar på laxen så att den inte blir torr. Blanda gräddfilen med wasabi, citronsaft och salt.
- Fördela nudlarna på fyra tallrikar, sedan laxen, wasabigräddfilen och avsluta med att strö lite cashewnötter över.
Publicerat den
31 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar