Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad makrill med röda vinbär.

 
Skriv ut

Till den här fisken serveras en annorlunda sås gjord på röda vinbär. Den är både söt och syrlig, och kryddad med färsk ingefära och chili. Passar även till grillat kött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sås: Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, ingefära och ½ finhackad pepparfrukt på medelvärme i ca 1 minut. Tillsätt socker och låt det smälta. Blanda ned 2 dl vinbär och häll på vatten och salt. Koka utan lock i 5 minuter.
  2. Sila såsen genom en finmaskig sil och pressa lätt på bären så att saften kommer ut. Häll tillbaka såsen i kastrullen och vispa ner maizena utrört i någon matsked kallt vatten. Koka upp så att såsen tjocknar. Rör ner resten av vinbären och chilin strax före servering.
  3. Pensla makrillen med olja och strö på salt. Grilla dem på grill med tätt galler eller i grillpanna ca 1 minut på varje sida.
  4. Servera med såsen och någon form av potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.