Lite chilihetta gör den här efterrätten riktigt spännande.
Grillad vattenmelon är inte bara utsökt dessert, utan riktigt läckert även i matsallader.
Pimientos de padrón är chilifrukternas svar på ryck roulett: en av tio är superhet, resten är hyfsat milda.
Glutenfritt och laktosfritt.
Instruktioner
- Skär av toppen och botten på vattenmelonen så att den står stadigt. Karva ur fruktköttet med hjälp av en vass kniv så att melonen blir som en skål. Skär fruktköttet i klyftor. Skär bort skalet och stammen på ananasen och skär resten i klyftor i ungefär samma storlek som vattenmelonen. Kärna ur nektarinerna och skär dem i klyftor.
- Grilla frukt och hela chilifrukter över indirekt värme tills de får fin yta. Har du ett grillnät eller en grillkorg lägger du i jordgubbar och körsbären också, annars får de vara råa.
- Blanda varsamt frukt, bär och hela chilifrukter och lägg upp i melonskålen. Pressa över lime och ringla över honung. Servera med en klick grekisk yoghurt eller uppvispad créme fraiche.
Publicerat den
17 juli 2016
Liknande recept
Skriv kommentar