Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad röding med örthollandaise

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Fisken helgrillar vi ofta på planka. Då blir naturligtvis grilltiden längre. Såsen är mycket god och jag serverar den även till rökt ädelfisk som fortfarande är varm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Örthollandaise: Lägg smöret i en kastrull (ej av aluminium). Tillsätt äggulor och grädde. Sätt i ett sjudande vattenbad och vispa tills såsen tjocknar. Häll i citronsaften , salta och peppra. Hacka oreganon och lökblasten och blanda i den.
  2. Röding: Skär upp buken och ta ur fisken. Skölj noga i vatten. Pensla med olivolja, salta och peppra väl,även inuti. Dela citronen och gnid in fisken. Fyll buken med dillen. Lägg rödingarna på uppvärmt grillgaller. Grilla på båda sidorna i ca 10 minuter eller tills köttet släpper från benen. Vänd bara en gång.
  3. Servera med nykokt färskpotatis och örthollandaise. Kokta sockerärtor och grillad lök är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.