- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Fisken helgrillar vi ofta på planka. Då blir naturligtvis grilltiden längre. Såsen är mycket god och jag serverar den även till rökt ädelfisk som fortfarande är varm.
Instruktioner
- Örthollandaise:
Lägg smöret i en kastrull (ej av aluminium). Tillsätt äggulor och grädde. Sätt i ett sjudande vattenbad och vispa tills såsen tjocknar. Häll i citronsaften , salta och peppra. Hacka oreganon och lökblasten och blanda i den.
- Röding:
Skär upp buken och ta ur fisken. Skölj noga i vatten. Pensla med olivolja, salta och peppra väl,även inuti. Dela citronen och gnid in fisken. Fyll buken med dillen. Lägg rödingarna på uppvärmt grillgaller. Grilla på båda sidorna i ca 10 minuter eller tills köttet släpper från benen. Vänd bara en gång.
- Servera med nykokt färskpotatis och örthollandaise. Kokta sockerärtor och grillad lök är gott till.
Publicerat den
26 mars 2017
Liknande recept
Skriv kommentar