Grillad röding med wokgrillade grönsaker smaksatta med en fräsch sojavinägrett blir en perfekt grillmiddag en härlig kväll.
Instruktioner
- Börja med vinägretten. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Blanda med övriga ingredienser i en burk med lock. Krydda med 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Sätt på locket och skaka burken tills det tjocknar.
- Bryt eventuellt av den nedre torra delen på sparrisen. Skär varje sparris i 2-3 bitar. Skär zucchinin i mindre bitar. Skala, dela och skär rödlöken i klyftor. Blanda grönsaker och lök med ½ dl olja, ½ tsk salt och 1 krm peppar.
- Grilla grönsakerna i en grillwok/-panna på hög värme tills de mjuknar något och får färg, ca 5 minuter. Blanda grönsakerna med vinägrett och grovhackad persilja i en skål.
- Pensla fisken med olja. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar runt om. Grilla fisken på hög värme ca 3 minuter på skinnsidan. Rör den inte förrän den är klar så fastnar inte skinnet.
- Servera rödingen med den ljumna salladen.
Publicerat den
1 maj 2016
Liknande recept
Skriv kommentar