Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad röding med sparris- och zucchinisallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grillad röding med wokgrillade grönsaker smaksatta med en fräsch sojavinägrett blir en perfekt grillmiddag en härlig kväll.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med vinägretten. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Blanda med övriga ingredienser i en burk med lock. Krydda med 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Sätt på locket och skaka burken tills det tjocknar.
  2. Bryt eventuellt av den nedre torra delen på sparrisen. Skär varje sparris i 2-3 bitar. Skär zucchinin i mindre bitar. Skala, dela och skär rödlöken i klyftor. Blanda grönsaker och lök med ½ dl olja, ½ tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Grilla grönsakerna i en grillwok/-panna på hög värme tills de mjuknar något och får färg, ca 5 minuter. Blanda grönsakerna med vinägrett och grovhackad persilja i en skål.
  4. Pensla fisken med olja. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar runt om. Grilla fisken på hög värme ca 3 minuter på skinnsidan. Rör den inte förrän den är klar så fastnar inte skinnet.
  5. Servera rödingen med den ljumna salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.