Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad tournedos med maltaisesås och löksallad

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Blodapelsinen gör att det blir en spännande rätt och ett nyfräscht sätt att servera kött. Både köttet och såsen går att förbereda i god tid innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör först såsen: Smält smöret, finhacka löken och lägg löken i en kastrull med pepparkorn, persilja och vatten. Låt koka in tills hälften återstår. Sila lagen och häll tillbaka den i kastrullen.
  2. Placera den i en annan kastrull med sjudande vatten. Tillsätt äggulor och vispa över vattenbad till såsen blir krämig. (såsen får aldrig koka!) Ta bort kastrullen från plattan och vispa ner det skirade smöret. Börja droppvis. Öka sedan till en fin stråle när såsen binder. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Dela apelsinen och pressa ut saften från den ena (spara den andra till dekoration). Blanda ner i såsen.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runtom. Pensla kanterna med dijonsenap och rulla filéerna i hackad persilja. Strö på salt och peppar. Sätt in i ugnen ca 15-20 minuter, beroende på hur rött du vill servera köttet.
  5. Skala och skiva lök. Dela champinjonerna, strimla purjolök i 1 cm tjocka skivor. Dela savoykålsbladen i bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och champinjoner någon minut. Tillsätt balsamvinäger, salt och peppar. Lägg i purjolök och savoykålen och stek ytterligare någon minut.
  6. Lägg upp på tallrikar. Lägg köttet över och häll på lite sås. Dekorera med en skiva blodapelsin och en persiljekvist.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • FruBarklund 14 februari 2013

    HUR ska jag kunna sila och arbeta med en "lag" på TVÅ MSK vatten???!!! och sedan göra en sås av det...? Det var extremt omöjligt kan jag säga... :(

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.