Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade färsspett med grön fetasallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Riktigt saftiga spett med orientalisk smaksättning. Gurkyoghurten till är klicken över rätten!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, dela och finhacka löken. Blanda lök, färs, ägg, kryddor, örter och 1 tsk salt i en bunke. Forma färsen till 8-12 platta korvar. Trä på spett. Pensla med olja runt om.
  2. Grön fetasallad: Koka salladsärterna i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Häll av och spola i kallt vatten. Ansa och skär rädisorna i kvartar. Blanda mynta, citronjuice, 3 msk olja, 1 krm salt och 1 krm peppar. Lägg ärter och rädisor på ett fat. Smula över fetaosten. Ringla över mynta dressingen.
  3. Skala, dela och kärna ur gurkan till gurkyoghurten. Skär i skivor och blanda med yoghurt, citronskal, citronjuice, salt och peppar. Strö över paprikapulver.
  4. Grilla färsspetten på båda sidor. Räkna med 5-6 minuter, men temperatur och färstjocklek avgör.
  5. Servera spetten med fetasalladen och gurkyoghurten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.