Riktigt saftiga spett med orientalisk smaksättning. Gurkyoghurten till är klicken över rätten!
Instruktioner
- Skala, dela och finhacka löken. Blanda lök, färs, ägg, kryddor, örter och 1 tsk salt i en bunke. Forma färsen till 8-12 platta korvar. Trä på spett. Pensla med olja runt om.
- Grön fetasallad:
Koka salladsärterna i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Häll av och spola i kallt vatten. Ansa och skär rädisorna i kvartar. Blanda mynta, citronjuice, 3 msk olja, 1 krm salt och 1 krm peppar. Lägg ärter och rädisor på ett fat. Smula över fetaosten. Ringla över mynta dressingen.
- Skala, dela och kärna ur gurkan till gurkyoghurten. Skär i skivor och blanda med yoghurt, citronskal, citronjuice, salt och peppar. Strö över paprikapulver.
- Grilla färsspetten på båda sidor. Räkna med 5-6 minuter, men temperatur och färstjocklek avgör.
- Servera spetten med fetasalladen och gurkyoghurten.
Publicerat den
1 maj 2016
Liknande recept
Skriv kommentar