Tunna, marinerade grillbiffar fylls med fina skivor av skinka och mozzarella. Detta blir en mycket god och lite annorlunda grillrätt.
Instruktioner
- Dela varje biff horisontellt med en vass kniv. Banka ut de 8 biffarna till ca 3 mm tjocklek. Blanda vin eller buljong, svartpeppar och chiliflingor i en skål. Blanda noga, lägg ner biffarna och vänd så att de täcks med marinad. Täck med plastfolie och ställ kallt i 30 minuter.
- Gör en glödbädd i en kolgrill eller sätt ugnsgrillen på medelvärme. Ta upp köttet ur marinaden och fördela mozzarella- och skinskivor på 4 av biffarna. Lägg resten av biffarna ovanpå. Släng marinaden.
- Lägg biffarna på grillgallret. Grilla ca 10 cm från glöden, ca 5 minuter på var sida tills biffarna fått en fin grillyta. Vänd endast en gång. Lägg upp på varma tallrikar och servera genast.
Publicerat den
9 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar