Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillbiffar på italienskt vis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tunna, marinerade grillbiffar fylls med fina skivor av skinka och mozzarella. Detta blir en mycket god och lite annorlunda grillrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela varje biff horisontellt med en vass kniv. Banka ut de 8 biffarna till ca 3 mm tjocklek. Blanda vin eller buljong, svartpeppar och chiliflingor i en skål. Blanda noga, lägg ner biffarna och vänd så att de täcks med marinad. Täck med plastfolie och ställ kallt i 30 minuter.
  2. Gör en glödbädd i en kolgrill eller sätt ugnsgrillen på medelvärme. Ta upp köttet ur marinaden och fördela mozzarella- och skinskivor på 4 av biffarna. Lägg resten av biffarna ovanpå. Släng marinaden.
  3. Lägg biffarna på grillgallret. Grilla ca 10 cm från glöden, ca 5 minuter på var sida tills biffarna fått en fin grillyta. Vänd endast en gång. Lägg upp på varma tallrikar och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.