- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Enkla grillspett med lite udda men fräsch smak. Receptet kom till då jag hade lite överblivet efter en tacokväll, och fantasin skenade.
Instruktioner
- Blötlägg ströbrödet i vatten (eller mjölk).
Blanda köttfärsen med ägg, salt och peppar.
Blanda i ströbrödet och tacosåsen i färsen.
Hacka myntan och blanda i köttfärsen.
- Är smeten för lös kan man ha i mer ströbröd.
Forma ganska rejäla "korvar" på blötlagda trägrillpinnar eller metallspett om man har det. Beroende på hur stora man gör dem brukar det bli ca 15-20 st.
Grilla spetten ca 5-7 min på varje sida och pensla med grilloljan i början och slutet.
- Servera med ris/dinkelris eller kokt potatis/klyftor/gratäng. Gärna med tsatziki.
Publicerat den
7 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar