Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillspett med mynta

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Enkla grillspett med lite udda men fräsch smak. Receptet kom till då jag hade lite överblivet efter en tacokväll, och fantasin skenade.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg ströbrödet i vatten (eller mjölk). Blanda köttfärsen med ägg, salt och peppar. Blanda i ströbrödet och tacosåsen i färsen. Hacka myntan och blanda i köttfärsen.
  2. Är smeten för lös kan man ha i mer ströbröd. Forma ganska rejäla "korvar" på blötlagda trägrillpinnar eller metallspett om man har det. Beroende på hur stora man gör dem brukar det bli ca 15-20 st. Grilla spetten ca 5-7 min på varje sida och pensla med grilloljan i början och slutet.
  3. Servera med ris/dinkelris eller kokt potatis/klyftor/gratäng. Gärna med tsatziki.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.