Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön ärtsoppa med sherry

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En verkligt festfin soppa med underbara smaker!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Småkoka ärterna i 2 dl vatten 4-5 minuter tills de mjuknar. Krossa dragonen fint i mortel. Kör ärter, kokvattnet och dragon i matberedare till en slät puré, det tar någon minut.
  2. Koka under tiden upp vatten med buljongtärningar. Tillsätt ärtpurén, salt och vitpeppar. Låt småputtra 1-2 minuter.
  3. Rör ned créme fraichen, men spara ½ dl till dekoration. Ge soppan ett snabbt uppkok.
  4. Rör i sherryn och servera omedelbart med en klick créme fraiche och ev. några blad färsk dragon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.