Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön cappuccinosoppa med parmesanchips

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Soppa med gott tilltugg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader.
  2. Soppa: Fräs ärtorna i lite fett tillsammans med löken. Häll det i en matberedare och mixa till en fin puré. Koka upp buljongen och tillsätt grädden. Häll den uppkokta buljonggrädden i matberedaren och mixa i 1-2 minuter. Den ska bli vackert grön och slät. Sila. Koka upp på nytt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Häll den varma soppan i fyra varma tallrikar eller skålar. Skumma mjölken genom att hetta upp den och vispa luftigt och rör ner den i soppan precis före servering.
  4. Parmesanchips: Hyvla parmesanosten i tunna skivor. Lägg dem på ett bakplåtspapper i "grupper" så att varje grupp blir ett lagom stort chips. Strö över några olivskivor över grupperna. Baka parmesanchipsen i ugnen. Om ugnen är för varm så bränns chipsen i kanterna. De skall bli jämnt gyllene.
  5. Låt gärna ostchipsen ligga några timmar innan servering så att de blir riktigt hårda.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.