- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En chilistuvning som blir godare att äta dagen efter ,så är perfekt om man vill förbereda till festen eller middagen redan dagen innan.
Instruktioner
- Sätt ugnen på "grill", på högsta värme.
- Halvera och kärna ur paprikorna. Lägg paprikahalvorna med skalet uppåt i en långpanna och sätts in högt upp i ugnen. Grilla tills skalet fått blåsor och svarta prickar. Låt svalna övertäckt. Skala och strimla paprikorna.
- Dela, kärna ur och hacka chilin.
- Skala och finhacka löken. Bryn lök, köttfärs och spiskummin i en stor, djup stekpanna med lock. Vänd ner paprikastrimlor och finhackad chilifrukt. Pressa ner vitlöksklyftorna och smula ner buljongen. Låt puttra under lock ca 10 minuter.
- Bryn smör och mjöl i en liten tjockbottnad kastrull tills det är nötbrunt. Vispa ner vattnet och rör sedan ner blandningen i färsen. Låt puttra under lock i ytterligare 10 minuter. Vänd ev. ner grovt tärnad potatis de sista minuterna.
- Smaka av med salt och grön tabasco.
- Servera med crème fraiche/gräddfil och nachos.
Publicerat den
28 september 2009
Skriv kommentar