Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön chilistuvning

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En chilistuvning som blir godare att äta dagen efter ,så är perfekt om man vill förbereda till festen eller middagen redan dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på "grill", på högsta värme.
  2. Halvera och kärna ur paprikorna. Lägg paprikahalvorna med skalet uppåt i en långpanna och sätts in högt upp i ugnen. Grilla tills skalet fått blåsor och svarta prickar. Låt svalna övertäckt. Skala och strimla paprikorna.
  3. Dela, kärna ur och hacka chilin.
  4. Skala och finhacka löken. Bryn lök, köttfärs och spiskummin i en stor, djup stekpanna med lock. Vänd ner paprikastrimlor och finhackad chilifrukt. Pressa ner vitlöksklyftorna och smula ner buljongen. Låt puttra under lock ca 10 minuter.
  5. Bryn smör och mjöl i en liten tjockbottnad kastrull tills det är nötbrunt. Vispa ner vattnet och rör sedan ner blandningen i färsen. Låt puttra under lock i ytterligare 10 minuter. Vänd ev. ner grovt tärnad potatis de sista minuterna.
  6. Smaka av med salt och grön tabasco.
  7. Servera med crème fraiche/gräddfil och nachos.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.