En sund vardagsrätt som alltid smakar bra och blir populär hos barnen.
Instruktioner
- Koka pastan enligt paketets anvisningar. Spola av den under kallt vatten och låt den rinna av.
- Skölj och ansa zucchinin, skala morötterna och riv zucchini och morötter grovt. Dela purjolöken på längden och skölj den ordentligt. Skär den i fina ringar. Hacka persiljan fint.
- Hetta upp hälften av matfettet, lägg i grönsakerna och låt dem bli mjuka. Skala och pressa ner vitlöken och låt allt brynas i 5 minuter. Krydda med lite salt, peppar och kajennpeppar.
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med matfett och lägg i pasta och grönsaker. Rör ihop crème fraiche, ägg och hälften av osten och häll det över gratängen. Strö över resten av osten och lägg på resten av matfettet i bitar. Ställ in i ugnen i 25 minuter tills gratängen är gyllenbrun.
Publicerat den
23 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar