Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

God fräch soppa som passar bra som förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

1. Fräs lök och rucolasallad mjukt i smör. Krydda med timjan och oregano. Tillsätt halva mängden buljong och låt få ett uppkok. 2. Mixa samman till en slät massa och häll tillbaka i en kastrull. Späd med restrerande buljong och crème fraiche. 3. Smaka av med pressad vitlök och ev mer kryddor. För en fylligare soppa, red av med vetemjöl utrört i lite kallt vatten. Tillsätt under omrörning och låt koka samman ett par minuter tills soppan tjocknar. 4. Garnera soppan med knaperstekt bacon och gott bröd.

Kommentarer (1)

  • cittaprazama 23 september 2010

    ska prova detta idag...men 2,5 dl mjöl låter litet mycket tycker jag.... Tryckfelsnisse???

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.