Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gröna gudinnans sallad

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Dressingen i den här salladen har varit populär sedan 1920 då en kock i San Francisco skapade den för att hedra en skådespelare i teaterpjäsen "Grön gudinna".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör först dressingen. Rör samman majonnäs, filmjölk, gräddfil, persilja, gräslök, dragon, citronsaft, vinäger, vitlök, vitpeppar och salt i en skål. Blanda väl. Täck över dressingen och låt den dra 30 minuter innan servering.
  2. Fördela romansallat och isbergssallat på åtta assietter och lägg på tomatklyftor och gurkskivor.
  3. Skeda upp dressingen ovanpå salladen och servera genast. Förvara ev överbliven dressing i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.