Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsaker i kokossås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grönsakerna, som kryddas med chili, ingefära och gurkmeja, smakar underbart tillsammans med den milda kokosmjölken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och ansa broccolin och skär den i små buketter. Skölj och ansa stjälksellerin och skiva den fint. Ansa paprikan och tärna den fint. Skölj och ansa pak choyen och skär den i cirka 2 cm breda strimlor.
  2. Skala löken och vitlöken. Tärna löken och hacka vitlöken fint. Halvera och kärna ur chilin och skär den i strimlor. Skala ingefäran och tärna den fint.
  3. Hetta upp oljan i en stor teflonstekpanna eller wok och fräs löken tills den börjar mjukna. Tillsätt vitlök, chili, ingefära, gurkmeja och kardemumma och fräs under omrörning. Lägg i alla grönsaker utom pak choy och fräs fem minuter under omrörning.
  4. Salta grönsakerna lätt och häll på kokosmjölken. Tillsätt pak choy. Rör om och låt sjuda cirka sju minuter utan lock tills grönsakerna är färdiga. Smaka av med salt och färskpressad citronsaft. Strö över färsk koriander efter smak. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.