- Serverar: 10 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Köttfärssås med djupa smaker från växt och grönsaksriket med gräddig köttsmak
Instruktioner
- Hacka gullöken och vitlöken och bryn den. Mixa eller hacka alla andra tinade grönsaker till ca 1/2 cm bitar och riv moroten.
- Bryn köttfärsen i lite smör och olja och ställ åt sidan.
- Blanda i alla ingredienser i en stor rostfri gryta förutom kryddningen och låt det puttra under lock 5 min. Rör om då och då. Krydda valfritt med allt under rubriken "kryddningen" efter smak och rör i och smaka av tills allt blir bra smak, styrka och konsistens med lite vatten i ca 5-10 min till och ev red av med maizena
- Servera till pasta eller ris och ev riven ost på
- PS. man kan byta ut "provencale frysta örter findus" med mycket pizzakrydda och timjan torrt
Publicerat den
19 oktober 2016
Liknande recept
Skriv kommentar