Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakspaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vegan

Ingredienser

Instruktioner

Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, smör eller margarin och salt i en matberedare. Tillsätt vatten och hacka snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Grädda i 225°C, ca 15 minuter. Skala morötter och rotselleri. Skölj och ansa purjolöken. Skölj squashen. Riv alla grönsakerna grovt, gärna med hjälp av matberedarens grova rivskiva. Fräs allt det gröna i olja i en stekpanna. Häll över grönsaksbuljong. Krydda med rosmarin, timjan, salt och peppar. Låt fräset puttra ett par minuter tills nästan all vätska kokat in. Häll grönsaksfräset i pajskalet och strö över riven ost. Grädda pajen i 250° C, ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.