Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott, även på sommaren. Ät med bröd, oliver och lite hyvlad parmesan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lökarna grovt. Skär morot och selleri i skivor, strimla vitkålen grovt. Skär potatisen i fjärdedelar och hacka burktomaterna om de är hela.
  2. Bryn löken i 3-4 minuter i olivolja. Tillsätt vitkål och bryn i ytterligare 4 minuter. Rör ofta så att det inte tar färg. Tillsätt morötter, blekselleri och tomater. Rör om ordentligt och tillsätt vatten. Häll i potatisbitarna och alla kryddor utom persilja. Koka upp soppan och skruva sedan ner värmen.
  3. Låt soppan småputtra i 45 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja strax innan soppan serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.