Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakssoppa med korvbitar.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegod och mager!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva vitkålshuvudet i tunna skivor. Skiva morötter. Skiva och hacka lökskivorna i små bitar. Skiva purjolöken i 2-3 cm breda bitar. Skiva och hacka rotsellerin fint (går bra i en mixer).
  2. Häll vatten i en stor gryta och lägg i buljongtärningarna. Koka upp vattnet. Lägg i alla grönsakerna och salta och krydda. Låt soppan koka cirka 20-30 minuter eller tills grönsakerna börjar mjukna. Späd med mer vatten om det behövs. Skala under tiden potatisen och dela varje potatis i 2-4 bitar. När soppan är så gott som färdig så lägg i potatisbitarna, fyll på med mer vatten och låt potatisen koka med de sista 15 -20 minuterna, eller tills potatisen känns mjuk. Smaka av med mer salt om det behövs.
  3. Skiva korven i 1 cm tjocka skivor och dela varje korvskiva i 4 bitar. Lägg korven i en egen gryta och fyll på med vatten. Låt korven sjuda i vattnet cirka 5 minuter och sätt sedan grytan till sidan. När soppan är färdig så lägger du i korven och rör om. Låt dra cirka 15 minuter innan serveringen. Hacka persiljan och lägg den i soppan precis innan servering. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.