Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsallad med frukt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färgrik frukt ger uppslag till många idéer. Arrangera frukten efter din egen fantasi. Nötter och frukt passar bra ihop.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman dressingens ingredienser i en burk med skruvlock. Skaka väl tills dressingen är ordentligt blandad. Ställ in burken i kylen tills den ska användas.
  2. Skär av ändarna på apelsinen och ställ den på ett fat för att ta vara på apelsinsaften. Skär av skalet. Skär ur apelsinens klyftor från de vita hinnorna. Lägg apelsinklyftorna och apelsinsaften i en skål.
  3. Skär äpplet i fjärdedelar och ta bort kärnhuset. Skär varje fjärdedel i fyra klyftor. Blanda äppelklyftorna med apelsinklyftorna och låt äpplet täckas av apelsinsaften.
  4. Tillsätt papaya, ananas, vindruvor, oliver och dressing och blanda så att salladen täcks av dressingen.
  5. Täck en skål med salladsbladen och lägg fruktsalladen ovanpå. Strö över pinjenötter, valnötter och gräslök. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.