En perfekt botten för riktigt tjocka, härliga pizzor
Instruktioner
- Räcker till tre bottnar med 20 cm i diameter
- Lös upp jästen i vattnet i en stor matberedare och låt vila i 2 minuter. Tillsätt olja, majsmjöl, salt och 6,5 dl vetemjöl. Blanda väl Blanda ner resten av mjölet med hjälp av matberedarens degkrokar. Knåda 4 - 5 minuter tills dess att degen är slät.
- Täck över degen med en bakduk, ställ den varmt och dragfritt och låt degen jäsa i 1 timme eller tills dess att den uppnått dubbel storlek.
- Knådas luften ur degen och låt jäsa i ytterligare 40 minuter. Dela den sedan i tre lika stora delar med en vass kniv och forma var del till en boll.
- Lägg på din favoritfyllning och grädda.
Publicerat den
16 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar