Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grunddeg för deep dish- pizza i chicagostil

 
Skriv ut

En perfekt botten för riktigt tjocka, härliga pizzor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Räcker till tre bottnar med 20 cm i diameter
  2. Lös upp jästen i vattnet i en stor matberedare och låt vila i 2 minuter. Tillsätt olja, majsmjöl, salt och 6,5 dl vetemjöl. Blanda väl Blanda ner resten av mjölet med hjälp av matberedarens degkrokar. Knåda 4 - 5 minuter tills dess att degen är slät.
  3. Täck över degen med en bakduk, ställ den varmt och dragfritt och låt degen jäsa i 1 timme eller tills dess att den uppnått dubbel storlek.
  4. Knådas luften ur degen och låt jäsa i ytterligare 40 minuter. Dela den sedan i tre lika stora delar med en vass kniv och forma var del till en boll.
  5. Lägg på din favoritfyllning och grädda.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.